Aktuální nabídka

Do Prahy pojedeme v pondělí 4. července s KPZ i bedýnkami. Uzávěrka objednávek je v sobotu ve 20 hodin.

Do regionu pojedeme ve čtvrtek 30. června. Uzávěrka objednávek je v úterý ve 20 hodin.

Uzávěrka objednávek pro Lifefood, KPZ Modřany a v sudé týdny pro KPZ Úvaly je vždy předcházející sobotu ve 20 hodin.

Aktuální praktické informace k nové KPZ sezoně v roce 2016.

Malý bio-pytel

Obrázek nebo fotografie

Vhodný pro přípravu raw pokrmů. Více …

Obsahuje - 2x salát, rané zelí špičaté, 2x  kedlubna, svazek mrkve, mangold, cibulka, cuketa

Velký bio-pytel

Obrázek nebo fotografie

Obsahuje -  brambory rané, svazek mrkve, kedlubny, 2x salát, cibulka svazková, kapusta, květák, fenykl, mangold, čerstvý česnek Více …

Bio-pytel salátový

Obrázek nebo fotografie

6x salát: ledový, římský, hlávkový, dubáček, ..
Více …

Dětský bio-pytel

Obrázek nebo fotografie

Vhodný pro přípravu příkrmů pro děti.

Obsahuje - 2 svazky mrkve, brokolice, fenykl, mangold. Více …

Brambory žluté rané

Obrázek nebo fotografie

Brambory velmi rané, varný typ A/B.
Více …

Brokolice

Obrázek nebo fotografie

Brokolice už pěkně dorostlá, chutná za syrova i po pár minutách v páře.  Více …

Kadeřávek

Obrázek nebo fotografie

Kadeřávek, neboli kadeřavá kapusta je vítanou změnou pro oko i pro chuťové buňky. Je vhodná k dušení, zapékání, vaření, ale i k přímé konzumaci např. formou smoothie. 


Více …

Květák

Obrázek nebo fotografie

Květák je výborný syrový, na páře i smažený či pečený.  Více …

Mangold

Obrázek nebo fotografie

Mangold má příjemnou ořechovou příchuť a nikdy nechutná palčivě ani ostře. Nejčastěji se upravuje jako špenát, jeho kladem oproti špenátu je, že neobsahuje kyselinu šťavelovou. Je tedy vhodný pro přímou konzumaci do salátů či smoothie, ale i k zapékaní, dušení, vaření a po spaření i k mražení.

Více …

Zelí čínské

Obrázek nebo fotografie

Křupavé za syrova, výborné i na vaření. Můžete vyzkoušet na čínský způsob; trochu osmahnout na oleji se zázvorem a zakápnout kvalitní sojovou omáčkou. Recept od jednoho z našich dobrovolníků z Taiwanu. Více …

Bazalka v květináči

Obrázek nebo fotografie#7831

Oblíbená bylina do salátů a těstovin či rajské polévky. Vděčnou kombinací je směs s mozzarelou, rajčaty a olivovým olejem. Více …

Levandule v květináči

Obrázek nebo fotografie#11187

Jedna z nejoblíbenějších aromatických bylinek. Kromě svých uklidňujících účinků se lístky používají v kuchyni do provensálských směsí či pro letní grilování. Více …

Majoránka v květináči

Obrázek nebo fotografie#8201

Nedílná součást bramboráku, či bramboračky. Podporuje trávení, a přidává se proto také do pokrmů z luštěnin. Skvěle však ochutí vše od salátů, po polévky, i v kombinaci s jinými bylinkami, např. s tymiánem. Více …

Máta v květináči

Obrázek nebo fotografie#11056

Čerstvé lístky se používají zejména do osvěžujících nápojů včetně oblíbeného mojita. Přidává se také do letních omáček, salátu či dezertů. Více …

Meduňka v květináči

Obrázek nebo fotografie#10989

Čerstvé a mladé lístky se přidávají k ochucení zeleninových salátů, těstovinových jídel či osvěžujících nápojů. Vařené a sušené lístky ztrácejí aroma, přesto se listy meduňky sklízejí i na sušení a připravuje se z nich uklidňující čaj. Více …

Oregano v květináči

Obrázek nebo fotografie#10872

Oregano neboli česká dobromysl. Má lehce výraznější chuť než majoránka. Hodí se do středomořských jídel, gulášů, rizota a i salátů. Více …

Saturejka v květináči

Obrázek nebo fotografie#10923

Bylina kořenité, jemně štiplavé chutí. Hodí se do polévek, omáček, dušené zeleniny. Zlepšuje stravitelnost luštěninových jídel. Více …

Stévie v květináči

Obrázek nebo fotografie#11183

Stále více populární rostlinné sladidlo. Listy stévie mají sladivost vyšší než normální cukr a dají se použít do teplých i studených nápojů či do moučníků. Více …

Šalvěj v květináči

Obrázek nebo fotografie#11177

Šalvěj, známá převážně v lékařství pro své antibakteriální účinky, se dá používat i v kuchyni jako koření. Listy jsou lehce nahořklé a nejvíce se hodí k vepřovému a telecímu masu. Dají se použít i do omáček či na ochucení sýrů. Více …

Tymián v květináči

Obrázek nebo fotografie#11192

Jižní varianta naší mateřídoušky. Lístky mají nasládlou kořenitou chuť a používají se k ochucení polévek, dušeného masa a i do zálivek na letní saláty. Více …

Bazalka sušená

Obrázek nebo fotografie#6701

Ručně sbíraná i tříděná bazalka. Používá se jako koření na nejrůznější středozemská jídla. Více …

Petrželka hladkolistá

Obrázek nebo fotografie#8526

Hladkolistá petrželka je oproti kudrnce jemnější a křehčí. Lisky jsou vhodné k ozdobení a dochucení polévek, omáček i dresingů. Více …

25 Kč / 1 svazek Přidej do objednávky

Petrželka kudrnka

Obrázek nebo fotografie

Lístky petrželky jsou vhodné k dochucení i ozdobení polévek, omáček, brambor i dresingů.
Více …

25 Kč / 1 svazek Přidej do objednávky

Raw pastinákové chipsy

Obrázek nebo fotografie#11082

Pastináková sezona nekončí ani na jaře. Přicházíme s jedinečným experimentem - jemně solené, křupavé pastinákové plátky. Náš pastinák a ověřená technologie pro raw food jsou prostě dobrá kombinace.   Více …

150 Kč / 170 g Přidej do objednávky

Camphillská svíce

Obrázek nebo fotografie#11034

Svíce ze 100% včelího vosku, který sami čistíme.

2x27cm, doba hoření 9 hodin. Více …

Zobrazeno 25 položek