Naše výpěstky

V průběhu roka si najde na našem poli domov plno bytostí - ty o které pečujeme a pěstujeme si, nazýváme výpěstky (a ne výrobky, protože je nevyrábíme). Snažíme se o co největší pestrost našich výpěstků i našeho pole; a právě proto, že v roce se jejich dozrávání různí, a do aktuální nabídky se dostanou jenom ty, co právě dozrávají, chtěli jsme pro přehled naší snahy o pestrost vyjmenovat vše, co se u nás objevuje. Přidali jsme i to, co z nich vyrábíme, a nakonec i to, co nakupujeme od našich bio-kolegů (jsou tam uvedeni). Ti spolu s námi pečují o pestrost zdravé krajiny.

Ředkev vodnice

Obrázek nebo fotografie

Ředkev jemné chuti má využití jako ředkvičky nebo japonská ředkev daikon. Dá se jíst syrová je možné ji dusit nebo nakládat.

Pokud vás zajímá, co lze z této plodiny připravit za jídla, podívejte se na následující recepty: