Naše výpěstky

V průběhu roka si najde na našem poli domov plno bytostí - ty o které pečujeme a pěstujeme si, nazýváme výpěstky (a ne výrobky, protože je nevyrábíme). Snažíme se o co největší pestrost našich výpěstků i našeho pole; a právě proto, že v roce se jejich dozrávání různí, a do aktuální nabídky se dostanou jenom ty, co právě dozrávají, chtěli jsme pro přehled naší snahy o pestrost vyjmenovat vše, co se u nás objevuje. Přidali jsme i to, co z nich vyrábíme, a nakonec i to, co nakupujeme od našich bio-kolegů (jsou tam uvedeni). Ti spolu s námi pečují o pestrost zdravé krajiny.

Zelí hlávkové červené

Obrázek nebo fotografie

Rozdíl mezi bílým a červeným zelím je mimo barvy a chuti i v tom, že červené zelí má méně vlákniny, více sacharidů a větší množství vitamínů a minerálů. Hodí se jak ke konzumaci za syrova, tak k vaření, dušení i pečení.

Pro další informace o plodině doporučujeme navštívit:

Pokud vás zajímá, co lze z této plodiny připravit za jídla, podívejte se na následující recepty: