Naše výpěstky

V průběhu roka si najde na našem poli domov plno bytostí - ty o které pečujeme a pěstujeme si, nazýváme výpěstky (a ne výrobky, protože je nevyrábíme). Snažíme se o co největší pestrost našich výpěstků i našeho pole; a právě proto, že v roce se jejich dozrávání různí, a do aktuální nabídky se dostanou jenom ty, co právě dozrávají, chtěli jsme pro přehled naší snahy o pestrost vyjmenovat vše, co se u nás objevuje. Přidali jsme i to, co z nich vyrábíme, a nakonec i to, co nakupujeme od našich bio-kolegů (jsou tam uvedeni). Ti spolu s námi pečují o pestrost zdravé krajiny.

Salát Frisée

Obrázek nebo fotografie#8425

Štěrbák, neboli čekanka kadeřavá, je bohatá na vitamíny a minerály, zejména na kyselinu listovou, vitamíny A a K a vlákninu. Listy jsou lehce nahořklé. Výtečně chutná například v kombinaci s citrusy a medovou zálivkou. Je však třeba zbavit ji hořkého košťálu.