Naše výpěstky

V průběhu roka si najde na našem poli domov plno bytostí - ty o které pečujeme a pěstujeme si, nazýváme výpěstky (a ne výrobky, protože je nevyrábíme). Snažíme se o co největší pestrost našich výpěstků i našeho pole; a právě proto, že v roce se jejich dozrávání různí, a do aktuální nabídky se dostanou jenom ty, co právě dozrávají, chtěli jsme pro přehled naší snahy o pestrost vyjmenovat vše, co se u nás objevuje. Přidali jsme i to, co z nich vyrábíme, a nakonec i to, co nakupujeme od našich bio-kolegů (jsou tam uvedeni). Ti spolu s námi pečují o pestrost zdravé krajiny.

Kořen černý

Obrázek nebo fotografie

Černý kořen se jí buďto za syrova v salátech, pomazánkách, anebo jej můžete připravit obdobně jako chřest. Gratinuje se, dusí nebo smaží. Zajímavou chuť dodá i polévkám v kombinaci s kořenovou a jarní zeleninou. Jeho dužina je bílá, když ji rozkrojíte nebo jakkoliv narušíte, začne z ní vytékat hustá bílá šťáva, která brzy zaschne.

wym-1412257083254