Zprávy ze statku

Spojení s našimi odběrateli a lidmi se snažíme udržovat i prostřednictvím emailů. Přibližují, co se u nás na poli i kolem děje, co zrovna dozrává a objeví se v bedýnkách i organizační změny a pozvánky na naše akce. Jejich archiv najdete níže.

biozeleninka na 43. týden

Vložil 17. 10. 2019 v 7:44 Katka Šimková ♣ upravil 17. 10. 2019 v 7:46 Katka Šimková ♣ odkaz »
Krása barev otevírá
oči v nichž se zračí víra,
že příroda neumírá
i když ji zima svírá

Dobrý podzimní čas,
u nás dnes je školka, která přijela zažít podzimní svobodný statek. My jsme už stihli osázet všechna naše stromořadí ozimou cibulí a česnekem, který stále ještě loupeme na stroučky.

Do nabídky jsme přidali specialitu černý kořen a pár kousků ovesného kořene. Naše žlutá cibule už nebyla úplně dobrá, tak jsme nakoupili bio-cibuli z Německa.

Již tuto sobotu se koná Biojarmark na dvoře Národního zemědělského muzea. Těšíme se na viděnou s organizátory i návštěvníky:-) https://biojarmark.info/

Srdečně ze statku

Jaroslav a Kateřina

bio-zeleninka na 41. týden

Vložil 03. 10. 2019 v 10:40 Katka Šimková ♣ upravil 03. 10. 2019 v 10:41 Katka Šimková ♣ odkaz »
Mokro učvachtané
oheň v krbu plane
pole diskované
vláhou deště prokapané
díky vzdané
vděkované

Dobrý den,
už začíná podzimní čvachtanice a my s ní zablácení sklízíme dary Země.
Proběhlo díkuvzdání a my jsme vděční a radostní, že jste s námi díky vzdali a pobyli. Pokud byste chtěli někdo ještě za námi přijet, tak příští sobotu 12.10. máme poslední KPZ setkání u nás na statku.
V aktuální nabídce máme nově jablíčka z Malšovic a zpracovanou zeleninku a ovoce jako kečupy, neslazená švestková povidla a růžové kysané zelí..
Srdečně
Za tým statku Jaroslav

Díkuvzdalá zelenina ze Svobodného statku

Vložil 26. 09. 2019 v 18:39 Katka Šimková ♣ upravil 26. 09. 2019 v 18:41 Katka Šimková ♣ odkaz »
Díkůvzdání bez ustání děkuje
všemu, co uvnitř sebe miluje
a prostor vnitřní plný tetelení
dojde vděčného naplnění

Dobrý den,
vděčnost za život, o který se staráme, mě vedla už před lety na pole s dvoukolákem darů zemi poděkovat. A tak vzniklo první Díkuvzdání. Mezitím uběhlo už více než deset let. A pro mne je to stále víc než důležité, abych se zastavil a uvědomil si, že je to velké požehnání být hospodář, který se stará o život.
V nabídce jsou novinky - speciality jako koriandr, kopr a mochyně peruánská. Také tam jsou okrasné dýně pro podzimní výzdobu a černá ředkev, která je výborná nejen k jídlu, ale také je plná vitamínů.
Poslední dobou se sešlo několik videí, a tak s vámi tentokrát můžeme sdílet video z pořadu Nedej se. Není přímo o nás, ale o spolkovém obchodu Obživa. Téma se jmenuje Přijímat a vracet a tady také pěkně zapadá do tohoto díkuvzdalého období.
Srdečně ze Svobodného statku na soutoku
Jaroslav a Kateřina
Strana 1 z 47
starší »