Aktuální nabídka

NABÍDKA SE AKTUALIZUJE VŽDY ČTVRTEK VEČER. ZA OBJEDNÁVKY ODESLANÉ PŘED TÍMTO DNEM NEMŮŽEME RUČIT DOSTUPNOSTÍ OBJEDNANÉ ZELENINY ČI SKLADBOU PYTLE. ODBĚRNÁ MÍSTA BÝVAJÍ UZAVŘENA OD NEDĚLE VEČER DO STŘEDY RÁNO.

Poslední závoz do Prahy v roce 2018 proběhne v úterý 18. prosince. V tomto týdnu zavážíme Prostor 8, Mezi domy, Kosí Zob, Roots Bistro, WŠ Dědina a Malostranskou. Objednávejte prosím do neděle 16. prosince do 20 hodin.

Do regionu pojedeme naposledy v roce 2018 ve čtvrtek 13. prosince. Objednávejte prosím do středy 12.prosince do 20 hodin.

Pokud byste chtěli s námi prohloubit vztah a připojit se ke Společenství kolem Svobodného statku, tak tu máte praktické informace k KPZ zimní sezóně 2019, a KPZkový web.

Naše výpěstky jsou Bio-certifikované společností Abcert CZ-BIO-002

Aktuální newsletter

Dýně špagetová

Obrázek nebo fotografie

 Svůj název dostala tato z Japonska pocházející tykev podle charakteristické dužiny, která s přibývající zralostí vytváří špagetovitá vlákna. Uvařením se jednotlivá vlákna ještě více oddělí jedno od druhého a jsou potom výraznější.

 Tyto tykve se vaří v celku, doba vaření se proto pohybuje od 20-50 minut. Dužinu špagetové tykve lze podávat stejně jako pravé špagety s rajčatovou omáčkou. Výhodou ve srovnání s těstovinami je jejich nízká kalorická hodnota.

Pro další informace o plodině doporučujeme navštívit:

Pokud vás zajímá, co lze z této plodiny připravit za jídla, podívejte se na následující recepty: