Aktuální nabídka

NABÍDKA SE AKTUALIZUJE VŽDY ČTVRTEK VEČER. ZA OBJEDNÁVKY ODESLANÉ PŘED TÍMTO DNEM NEMŮŽEME RUČIT DOSTUPNOSTÍ OBJEDNANÉ ZELENINY ČI SKLADBOU PYTLE. ODBĚRNÁ MÍSTA BÝVAJÍ UZAVŘENA OD NEDĚLE VEČER DO STŘEDY RÁNO.

Další závoz do Prahy proběhne v úterý 26. února. V tomto týdnu zavážíme Prostor 8, Mezi domy, Kosí Zob, Roots Bistro, Obec Křesťanů a Malostranskou. Objednávejte prosím do neděle 24. února do 20 hodin.

Do regionu pojedeme ve čtvrtek 28. února. Objednávejte prosím do středy 27. února do 20 hodin.

Pokud byste chtěli s námi prohloubit vztah a připojit se ke Společenství kolem Svobodného statku, tak tu máte praktické informace k KPZ zimní sezóně 2019, a KPZkový web.

Naše výpěstky jsou Bio-certifikované společností Abcert CZ-BIO-002

Aktuální zprávy ze statku (newsletter)

Dýně špagetová

Obrázek nebo fotografie

 Svůj název dostala tato z Japonska pocházející tykev podle charakteristické dužiny, která s přibývající zralostí vytváří špagetovitá vlákna. Uvařením se jednotlivá vlákna ještě více oddělí jedno od druhého a jsou potom výraznější.

 Tyto tykve se vaří v celku, doba vaření se proto pohybuje od 20-50 minut. Dužinu špagetové tykve lze podávat stejně jako pravé špagety s rajčatovou omáčkou. Výhodou ve srovnání s těstovinami je jejich nízká kalorická hodnota.

Pro další informace o plodině doporučujeme navštívit:

Pokud vás zajímá, co lze z této plodiny připravit za jídla, podívejte se na následující recepty: