Zprávy ze statku

Spojení s našimi odběrateli a lidmi se snažíme udržovat i prostřednictvím emailů. Přibližují, co se u nás na poli i kolem děje, co zrovna dozrává a objeví se v bedýnkách i organizační změny a pozvánky na naše akce. Jejich archiv najdete níže.

2025

2024

2023

biozeleninka na 23. týden 2021

Vložil 03. 06. 2021 000 12:32 Katka Šimková ♣ upravil 03. 06. 2021 000 12:33 Katka Šimková ♣ odkaz »
Proniknutí chutí být
ve spojení s chutí žít
tak vychutnat dobrosti
a strávit život v milosti
Dobrý den odběratelé našich zpráv ze statku,
uf je toho hodně a ještě toho bude víc. To je sílící pocit směrem k slunovratu. Většina české společnosti zažívá s nastupujícím létem pocit, že je čas dovolených, prázdnin a festivalů. V životě člověka, který se stará o plody, však s přicházejícím létem vrůstá zájem o dozrávající úrodu a chuť se o ni postarat. U mě se to projevuje chutí k životu, chutí se o ten život postarat. Na poli už začíná dozrávat spousta dobrot, jako například kapusta nebo čínské zelí. Ti z vás, co mají předplacené jahody, tak se mohou začít těšit, o podrobnostech vás budeme informovat v extra emailu.
Už je tam i něco jiného než saláty, dorostla nám kapusta i zelíčko. Také je tam spousta čerstvých bylinek.

Červen se pomalu plní možnostmi pro společná setkání. Jedna z nich je určena i pro muže, kteří se chtějí naplnit životem, a děje se přímo na našem statku 18.-20. června s Jaroslavem a Martinem Švihlou.
Další akcí, kde bychom se mohli potkat, jeSymposium živého zemědělství, které se koná v Praze 24.-25. června.
a pokud se vydáte dokoupit nějakou zeleninu na farmářské trhy, vyzkoušejte si alespoň prověřit místní farmáře dlenového Sherlockova návodu, na kterém jsme spolupracovali. Povídání a vysvětlení proč tento název vzniklnajdete tu

Srdečně
z vyhřátého statku

Jaroslav a Kateřina