Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Božský salát z červeného zelí

1 střední červené zelí

1 šálek rozinek (dělal jsem i bez nich)

1 a půl šálku kešu oříšků (dal jsem 100g solených)

lžíce jablečného octa (dle chutí i dvě)

sůl

kajenský pepř

jarní cibulka - nasekaná, nemusíme s ní šetřit

petrželka - nasekaná

Dip

4 vrchovaté lžíce ořechového másla - nejlépe z kešu nebo mandlí

2 lžíce sezamového oleje

Postup:

Červené zelí rozřežeme na čtvrtky či osminky, vyřízneme tvrdou část a nastrouháme na struhadle (takové ty široké a podlouhlé díry nad sebou) Přidám rozinky, nasekané kešu, ocet, sůl, pepř, chilli, nasekanou petrželku a jarní cibulku.

Osobně jsem ho dělal bez dipu, jen přidal olivový olej. Jinak pro dip: smícháme obě ingredience dohromady a pečlivě promícháme. Dip nalijeme na salát, promícháme a podáváme!

Do salátu můžete přidat i jakoukoliv listovou zeleninu. Salát navíc dlouho vydrží a je výborný i druhý den, takže ho doporučuji jako jídlo na cesty, do práce, do školy atd.

Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme