Recepty
Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .
Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)
Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí
Božský salát z červeného zelí
1 střední červené zelí
1 šálek rozinek (dělal jsem i bez nich)
1 a půl šálku kešu oříšků (dal jsem 100g solených)
lžíce jablečného octa (dle chutí i dvě)
sůl
kajenský pepř
jarní cibulka - nasekaná, nemusíme s ní šetřit
petrželka - nasekaná
Dip
4 vrchovaté lžíce ořechového másla - nejlépe z kešu nebo mandlí
2 lžíce sezamového oleje
Postup:
Červené zelí rozřežeme na čtvrtky či osminky, vyřízneme tvrdou část a nastrouháme na struhadle (takové ty široké a podlouhlé díry nad sebou) Přidám rozinky, nasekané kešu, ocet, sůl, pepř, chilli, nasekanou petrželku a jarní cibulku.
Osobně jsem ho dělal bez dipu, jen přidal olivový olej. Jinak pro dip: smícháme obě ingredience dohromady a pečlivě promícháme. Dip nalijeme na salát, promícháme a podáváme!
Do salátu můžete přidat i jakoukoliv listovou zeleninu. Salát navíc dlouho vydrží a je výborný i druhý den, takže ho doporučuji jako jídlo na cesty, do práce, do školy atd.
Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme