Recepty
Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .
Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)
Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Doba přípravy: 1/2 hod. 3-4 porce
Suroviny
Kuskus nejlépe celozrnný cca 250g
1-2 mrkev
1 celer
1-2 petržel nebo pastiňák
1 pórek
červená paprika
3-4 ks kuřecí maso (stehenní řízky)
vývar nebo rozpuštěný bujón (zeleninový nebo hovězí)
sójová omáčka
Postup přípravy receptu
1.Mrkev, celer, petržel nahrubo nastrouháme, papriku nakrájíme na nudličky/kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a zeleninu na něm osmahneme, trošku přisolíme, přidáme sójovku. Dáme stranou.
2.V hrnci necháme na olivovém oleji/másle zesklovatět na drobno nakrájený pórek, přidáme 250 g suchého kuskusu, chvíli osmahneme a zalijeme 250-280 ml vývarem (kostku rozpustit v ohřáté vodě), mícháme, dokud se voda nevsákne do kuskusu.
3.Odstavíme, přikryjeme pokličkou a cca za 10 minut je kuskus hotový. Smícháme ho s osmaženou zeleninou a přidáme plátek másla.
4.Kuřecí maso nakrájíme na kostičky/ nudličky, osmažíme na oleji na pánvi, zalijeme trochou vývaru, podusíme pod pokličkou. Chvilku to trvá, aby bylo to kuřecí měkké cca 15-20 min odhadem. Prostě to ochutnejte.
Poznámka
Můžeme podávat zvlášť. Maso-kuskus nebo smícháme vše dohromady.
Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme