Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Kapustová polévka

8 porcí

4 lžíce rostlinného oleje
3 lžíce hladké mouky
1/2 kapusty
1 kostka masoxu (červený obal)
6 ks brambor
20 dkg uzeného masa nebo ze žebírek apod.
3 stroužky česneku


Vezměte velký hrnec, dejte olej a rozehřejte, nasypte 3 lžíce mouky a míchejte ode dna, aby se nepřipálila tzn. děláme jíšku. Když se osmaží dozlatova (zhnědne), přilijete 1,5 l teplé vody (já ohřeji v konvici), což zrychlí přípravu. POZOR přilévat pomalu po částech a mícháme, aby se netvořili žmolky a hlavně začne to strašně tvořit páru!!! Přihodíme jednu kostku masoxu a vaříme.
Mezitím nakrájíme kapustu na malé kousky (tak aby mi následně zůstávali na lžíci), a dáme do hrnce. Snížíme plamen či stupeň na el. sporáku tak, aby se nám to ještě vařilo a občas zamícháme ode dna. Současně přidáme 6 ks brambor nakrájených na malé kostičky. Následně 20 min vařte a občas promíchejte. Přidejte do toho také nakrájené maso ze žeber nebo jakékoliv uzené maso. To je na Vás, aby to získalo tu správnou chuť. Nakonec po 20 min.rozmačkejte do polévky 3 stroužky česneku a vařte to ještě cca. 5 min. Kontrolou zda je to hotové pro mě je, že jsou měkké brambory.

Polévku uvařím klidně večer, nechám ji vychladnout a pak ji dám do lednice. Chutná výborně. Pokud se nesní hned vydrží i 2-3 dny. Individuálně si ji pak na talíři může každý dochutit, osolit, apod.

Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme