Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Mangoldové rizoto s parmazánem

Čas přípravy/ porce

· 40 minut / 4 porce

Ingredience

· 300 g mangoldu (dal jsem tam všechno co jsem měl cca 500 g)

· 2 jarní cibulky

· 4 lžíce petrželky

· 1 stroužek česneku

· 2 lžíce oleje

· 400 g kulatozrnné rýže (použil jsem rýži ze 4 sáčků Vitana modrá)

· 125 ml suchého vína

· 1 l masového vývaru (z kostky)

· sůl

· pepř

· 2 lžíce másla

· 4 lžíce parmazánu (koupený jako sypaný v pytlíku)

Postup

1. Mangold očistíme a omyjeme. Jarní cibulku na­krájíme na kolečka. Obojí povaříme v osolené vodě a scedíme. Trochu mangoldu odložíme stranou, zbytek rozmixujeme (tyčovým mixérem) s cibulí a petrželkou.

2. Česnek oloupeme, najemno posekáme a osmahneme na oleji. Přidáme rýži a asi 3 min. za stálého míchání necháme zesklovatět. Zalijeme vínem a necháme odpařit. Pak pomalu přiléváme vývar a často mícháme.

3. Asi po 20 min. dušení vmícháme zeleninové pyré, osolíme a opepříme. Poté rýži sejmeme z plotny, přidáme máslo, 3 lžíce parmazánu a zbylý mangold (nakrájený na kousky). Vše rozdělíme na talíře a posype­me 1 lžící parmazánu. Ozdobíme petrželkou.

Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme