Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Feta-dýňové muffiny

Ingredience

· 2 lžíce extra panenského olivového oleje

· 255 g dýně, krájené na kostičky cca 1 cm (máslová nebo hokaido)

· mořská sůl, pepř na ochucení dýně

· velká hrst špenátu, krájeného najemno

· 2 lžíce petržele, variabilně bazalka i tymián jsou fajn, nasekané

· 3 lžíce slunečnicových semínek

· 30 g čerstvě strouhaného parmezánu

· 100 g kozího feta sýra, na kostičky cca 1 cm, lze nahradit balkánským sýrem

· 2 lžičky hrubozrnné hořčice

· 2 velká vejce

· 180 ml mléka

· 2 hrnky mouky/260 g mouky (bezlepkovou nebo celozrnnou)

· 4 lžičky prášku do pečiva

· 1 lžička mořské soli

Postup

1. Předehřejte si troubu na 200°C a vymažte formu na 12 muffinů.

2. Na velký plech dejte dýni, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, dobře promíchejte, rozprostřete rovnoměrně kostičky a dejte péct na cca 15-20 minut, dokud nebude dýně propečená uvnitř a měkká. Dejte ji stranou vychladnout.

3. 2/3 upečené dýně nasypejte do velké mísy, přidejte špenát, 2/3 feta sýru, bylinky, slunečnicová semínka, parmezán a hořčice. Opatrně směs promíchejte. Ve druhé menší míse smíchejte vejce, mléko a přidejte k dýňové směsi. Přisypejte mouku (prosátá udělá nadýchanější , kypré muffiny), prášek do pečiva, sůl, pepř a krátce promíchejte, jen tak aby se těsto spojilo, ale aby jste ho nepřepracovali.

4. Lžící plňte hmotu do předem vymazané formy na 12 muffinů a posypejte zbývající dýní a sýrem. Pečte 15-20 minut dokud nebudou propečené a krásně zlaté. Po vyndání nechte chvíli vystydnout, aby se dali uchopit a přemístěte na mřížku.

Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme