Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Mrkvová polévka co překvapí

Co potřebujeme: ½ kg nakrájené mrkve, 1 pórek, pokrájenou cibulku, sůl, pepř, kari, vývar (buď máte nebo na těch 1,2 l dáte 1,5-2 kostky slepičího nebo zeleninového bujonu), dýňová semínka, olej nebo máslo

Jak na to:

Nejprve si ve větším hrnci orestujeme nakrájenou cibulku. Použít můžeme máslo nebo vhodný olej, například řepkový.

Na cibulku přidáme mrkev a pórek, nakrájenou asi na 3 cm kusy, zalijeme vývarem (ohřál jsem 1,2 l vody v konvici nalil do hrnce a přidal rozdrobené kostky) a přidáme koření. Vaříme, dokud není mrkev měkká (cca. 15-20 min.). Vyndáme si několik kousků mrkve stranou.

Směs rozmixujeme celou (vznikne nám tak hladký krém). Právě nerozmixovanou mrkev do rozmixovaného krému vrátíme nařezanou na kolečka.

Tip! Mrkvová polévka se často podává s krutony, dietnější a chuťově zajímavější jsou však opražená dýňová semínka. Vzal jsem dýňová semínka a na sucho je opražil na teflonovém hrnci cca. 2 min. Pozor nespalte je a hlavně po opražení je nechte vychladnout jinak si spálíte jazyk!

Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme