Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Patizonový nákyp se šunkou a sýrem

patizón - rozdělit na menší kusy, vydlabat semínka, oloupat a nahrubo nastrouhat
100 g dušené šunky - měl jsem krájenou, takže jsem pokrájel na kostičky
100 g sýra Gouda - to samé, co s šunkou (pokud by byly obě suroviny v celku, asi bych taky nastrouhal)
asi hrnek strouhanky
1 stroužek česneku prolisovat
1 lžíce sušené hladkolisté petrželky
3 vejce

Nastrouhaný patizón, šunku a sýr na kostičky, prolisovaný česnek, petrželku, strouhanku a vejce jen pořádně promíchat, vyklopit do máslem vytřeného a strouhankou vysypaného pekáčku 35*25 cm a nechat zapéct při 180°C horkovzduch asi 45 minut. Příště zkusím bílky ušlehat zvlášť a dát až na závěr, aby to trochu odlehčily. Ale i "líná" verze je ok ;-).

Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme