Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami

Doba přípravy: do 1 hodiny , Počet porcí: 2

Když špagetovou dýni upečete, s pomocí vidličky se rozpadne na jednotlivá vlákna, která připomínají špagety. Není moučnatá jako ostatní dýně, takže "špagety" celkem drží tvar a jsou zajímavě křupavé.

Suroviny

syrová špagetová dýně 700 g (ta moje měla celá 1600 g na 4 porce)

olivový olej 4 lžíce

česnek 2 stroužky

tymián 1 snítka (měl jsem drcený)

žampiony na plátky 200 g (kopil jsem 500 g na 4 porce)

sůl

pepř

parmazán 60 g

Postup

Dýni rozpulte, někde píšou že příčně, protože se pak lépe vytvářejí delší špagety. Já to zkusil podélně a pravda je že jsem z toho dlouhé špagety nedostal. Spíše se mi to trhalo po kusech, ale i tak to chutnalo skvěle. Trochu pokapejte olivovým olejem a pečte ji na 200 °C řezem dolů asi 45 minut, dokud nezměkne. Dýni pak nechte vychladnout a vidličkou naškrábejte "špagety".

Na olivovém oleji nechte zpěnit nasekaný česnek, přidejte nasekaný tymián a plátky žampionů a vše spolu opékejte asi 10 minut dozlatova.

K žampionům pak přidejte nastrouhaný parmazán a hned vmíchejte "špagety", které nechte už jen prohřát, dosolte, opepřete a podávejte je na talíři zasypané ještě trochou parmazánu.

Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme