Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny)

V hrnci rozpustíme máslo (2 cm z kostky). Na něm osmahneme rozmrzlou zeleninu (je třeba myslet na to vyndat to z mrazáku předem), to zavoní. Přidáme 2 lžíce krupice, zamícháme a osmahneme. Nalijeme na to 1 l vody (předehřáté v konvici) a mícháme, aby z toho nevznikl "knedlík". Vaříme 10-15 minut. Ochutnáme a přidáme kousek masoxu nebo jen sůl či magi. To je na Vás.

Nebo když máte třeba zbytek kostí z prsou kuřete, tak je dáte povařit do vody 20-30 minut. Dokud to maso nejde z kostí lehce obrat. Pak maso oberu a vrátím ho do vývaru. Následně postupuji viz výše, jen místo vody tam naleju vývar s masem a masox není třeba. Toto je opravdu velmi chutná delikatesní verze polévky.

Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme