Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Špenátová (mangoldová) omeleta

Špenát (Mangold) 200 g (snese to i 300 g)

Cibule 1ks

Česnek 3 stroužky

Vejce 3 ks

Olej 3 lžice

Pepř mletý 1 špetka

Postup přípravy:

Cibuli si nakrájíme na půlkolečka, česnek nadrobno, špenát (mangold) omyjeme, spaříme (uvařil jsem vodu v rychlovarné konvice a přelil to tím) a necháme okapat. Do větší mísy si rozklepneme všechna vejce.

Na pánvi si na první lžičce oleje orestujeme cibuli, po chvíli přidáme česnek a dozlatova orestované přidáme do mísy k vejcím.Špenát/ mangold šikmo nakrájíme na pásky, silnější natě mangoldu jsem nakrájel na slabé kousky. Na druhé lžičce si na pánvi trochu podusíme okapaný/nakrájený špenát(mangold) (max 5 min/mangold 7 min pod pokličkou) a též jej pak přidáme do mísy. Všechny ingredience v míse řádně promícháme a opepříme.

Na pánev dáme poslední lžičku oleje a na ni vložíme obsah mísy, vařečkou vytvarujeme do krajů a nemícháme. Po chvilce oddělíme vařečkou po krajích a jen pohybujeme pánví. Po cca 2-3 minutách omeletu obrátíme a dopečeme z druhé strany. Já jsem si ji rozpůlil a pak otočil. Celá se otáčí blbě. Dělal jsem to na 2 x pro 4 osoby a vše zmizelo z talíře oklamžitě. Co se týče soli, pak je to dle chuti možné posypat solí nebo směsí soli s bylinkama na talíři.

Je možné udělat omeletu na jedné pánvi i z dvojnásobného množství, jen je pak třeba péct trošku déle a obracet pomocí talíře.

Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme