Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Kapustové karbanátky s mletým masem

cca. 10 ks velkých karbanátků


2/3 kapusty
400-500 g mletého vepřového masa
1 vejce
sůl
pepř
2-3 stroužky česneku
1 lžíce polotučné hořčice (kdo chce)
strouhanka


Vezmeme cca 70% kapusty a nakrájíme jí na osminky (vyřízněte tvrdý košťál). Vezmeme velký hrnec naplníme vodou, osolíme a uvedeme vodu do varu. Vložíme kapustu a vaříme 15 min. Vodu slijeme a kapustu necháme vychladnout a okapat. Následně ji nakrájíme na co nejmenší kousky. Z těchto malých kousků ještě rukou vymačkám trochu vody. Ve velké míse pak kapustu smíchám s mletým vepřovým masem. Osolím, opepřím (přiměřeně dle chuti), přidám rozmačkaný česnek a vejce. Celé to vařečkou dokonale promíchám. Nasypu do toho, malilinko strouhanky (aby se mi to lépe spojilo) a zase zamíchám. Pak si na prkénko nasypu strouhanku, rukou vytvořím karbanátek a oboustranně ho položím do strouhanky, tak, aby mi ho pomohla zpevnit. V podstatě ji v ruce vmačkám do karbanátku, ale opravdu stačí maličko. Skoro to není vidět. Tím si vytvořím tvar karbanátku a hotovo.

Karbanátky si můžete nechat zamrazit v mrazáku nebo normálně olej, pánev a osmažit pomalu, aby se dobře udělali po obou stranách. Podávat s chlebem, bramborem, teplé, ale jsou vynikající i studené.

Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme