Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem

Suroviny

1/2 hlávky kapusty

nakrájené vařené uzené maso (měl jsem koupené anglické uzené nebo lze ze žeber)

hrst bulguru (100 g)

3 vejce rozmíchaná s mlékem

1 velká cibule

5 stroužků česneku

sůl

sádlo (použil jsem rostlinný olej)

strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

Kapustu nakrájíme na proužky a dáme na cca 5 minut vařit do osolené vody. Slijeme a ihned propláchneme ledovou vodou. Bulgur uvaříme (15-20 min), pokud máme, v uzeném vývaru, pokud ne, tak v osolené vodě. Slijeme.

Vezmu velkou hlubší pánev nebo hrnec. Na troše sádla (olej) orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, posekaný česnek a ještě chvilku promícháváme. Přisypeme bulgur a přidáme kapustu, vše promícháme a dosolíme.

Zapékací misku vymažeme sádlem (olejem) a vysypeme strouhankou. Naplníme ji směsí, trochu přimáčkneme a zalijeme osolenými vejci s mlékem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapečeme dozlatova. Než to chytlo zlatavou kůrku bylo to tam 45 min.

Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme