Recepty

Zde najdete sbírku receptů převážně od našich odběratelů, kteří s naší skladbou zeleniny pravidelně vaří. Pokud patříte mezi ně, budeme rádi, když se o recepty s námi podělíte .

Také uvítáme nejrůznější ohlasy a třeba i další tipy k receptům, které od nás vyzkoušíte-pořád je totiž co zlepšovat :)

Pastiňáková krémová polévka / Syrový salát z řepy a topinambur / Zeleninové chipsy / Zeleninový krém s řepou / Barevná rýže s orientální směsí / Netradiční bramborový salát s jablky / Jablečný závin s řepou / Halloweenská dýňová polévka / Jarní zeleninový salát / Nudličkový salát s ovocnou tečkou / Mangoldové rizoto s parmazánem / Kapustová polévka / Rychlá pomazánka s jarní cibulkou / Rychlá květáková omeleta / Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem / Božský salát z červeného zelí / Kapustové karbanátky s mletým masem / Lahůdková kapusta / Patizonový nákyp se šunkou a sýrem / Špagetová dýně s parmazánem a česnekovými houbami / Špenátová (mangoldová) omeleta / Dýňová polévka s mrkví a bramborem / Dýňové rizoto (rizoto, které není vůbec suché) / Pomazánka ze syrové červené řepy / Kuskus s kuřecím masem a zeleninou / Zamrazená kořenovka / Polévka (z připravené a zamrazené kořenové zeleniny) / Feta-dýňové muffiny / Celerová remuláda na topinky / Zapečená růžičková kapusta se sýrem / Mrkvová polévka co překvapí

Lahůdková kapusta

750g kapusty (použil jsem jednu polovinu)

400g brambor (tj .cca 4 větší brambory)

olej

1 cibule

2 stroužky česneku

mletá červená paprika

kmín

sypký bujon (třeba Wurzl) nebo prostě dochutit podobnou směsí

250 g uzeného Tofu (stačilo mi jedno balení 180 g pro 4 lidi)

2-3 lžíce sojové omáčky

3-4 lžíce sezamového semínka

Na dvou lžících oleje (lepší velká hluboká pánev) zlehka osmahneme pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, lžičku mleté papriky a lžičku kmínu. Přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a několik minut za častého míchání opékáme. Oloupeme a nakrájíme na kostičky 400 g brambor a přidáme je na pánev. Ochutíme sypkým bujónem např. Wurzlem, či něčím podobným a promícháme. Ve varné konvici si připravím 0,5l horké vody a přidám ji na pánev tak, aby byla voda na dně, přikryju pokličkou. Musí se to dusit ne vařit! Prostě to hlídám, občas promíchám a postupně dolévám dle potřeby horkou vodu, aby se mi to dusilo, nevařilo ve vodě a nechytalo ke dnu. Dusíme doměkka, trvá to asi 20 - 25 minut. Případně dosolíme.

250 g uzeného tofu nakrájíme na špalíčky, promícháme se třemi lžícemi Shoyu a obalíme ve 3-4 lžících sezamového semínka. Osmažíme na pánvi a podáváme s kapustou.

Podívejte se dále / Z čeho můžete aktuálně své pokrmy připravovat
Které další plodiny pěstujeme